Значително по-бърза бе работата в предаването на протоколи и броенето

...
Значително по-бърза бе работата в предаването на протоколи и броенето
Коментари Харесай

На втория тур: Значително по-бърза работа в предаването на протоколите

Значително по-бърза бе работата в предаването на протоколи и броенето на бюлетини в София на втория тур от локалните избори.

Всички секционни изборни комисии предадоха сполучливо своите изборни бумаги в " Арена София " още към 03:30 часа през нощта.

Към 07:00 часа са останали единствено членовете на Общинската изборна комисия, които не престават обработването на даните, съобщи.

Процесът по предаване на протоколите беше доста по-бърз и по-улеснен, защото претендентите бяха по-малко и нямаше преференции, което пък сведе до най-малко опцията да се позволяват неточности при предаването на изборните бумаги.

Все отново обаче се породи напрежение по две съществени линии.

Едната беше обвързвана с превоза, защото някои от членовете на СИК-овете се оплакаха от организацията в това отношение. Другата линия, по която се породи напрежение, беше появяването на претенденти за районни кметове от " Продължаваме промяната " и " Спаси и София ". Те дойдоха в " Арена София " към 22:00 часа, останаха към 2 часа, след което си потеглиха. 

Представителите на локалната коалиция бяха сбити.

" Дойдохме да проследим по какъв начин става предаването на гласове. До момента нямам терзания. Искаме да проследим, че всичко става както би трябвало ", съобщи Кристиян Христов, претендент за кмет на регион Подуяне от МК " ПП-ДБ (Спаси София) ".

Обясниха идването си с дребната разлика сред Васил Терзиев и Ваня Григорова.

Посочиха и опасения, че може да има неточности при вкарването на протоколите в системата. " Искам да следя, изборите са значими, резултати са дребни, хората са изтощени. Повече очи - по-добре ", акцентира и Трайчо Трайков, кмет на регион " Средец ".  

Кметът на регион " Средец " остана пред залата. Оказа се, че защото е определен на първи тур, няма право да следи процеса. Според разпоредбите в залата могат да са единствено претенденти, само че не и към този момент определени. Някои кандидати за областен кмет не пристигнаха персонално, а имаха представители. 

Общо 18 души от ПП-ДБ и “Спаси София ” влязоха в залата. Бяха там близо 2 часа. За някои се оказа проблем, че наблюдават прозрачността зад плексигласов прозорец. 

А пред залата беше много оживено. Този път книжата се предаваха бързо, само че чакането на маршрутки извън още веднъж изнерви някои.

От Общинската изборна комисия обясниха, че не са задължени да обезпечават превоз, само че го вършат от години и допълниха, че бусовете потеглят, когато са запълнени.

В залата пък стана традиция да има овации при всяко кръгло число на предаден протокол.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР