Значително нарастват приходите от туризъм в Кипър, съобщи в понеделник

...
Значително нарастват приходите от туризъм в Кипър, съобщи в понеделник
Коментари Харесай

Нарастват приходите от туризъм в Кипър

Значително нарастват приходите от туризъм в Кипър, заяви в понеделник Статистическата работа. От туристическата промишленост показват удовлетворение от хода на дейния сезон до момента, само че към този момент предвиждат по-трудна за бранша 2023 година

Над 835 млн. евро са приходите от туризъм в Кипър през първите шест месеца на тази година, което е нарастване с повече от 320% в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, демонстрират оповестените от статистиката данни.

Тези приходи са единствено с близо 17% по-ниски от рекордните достижения през 2019 година, най-хубавата до момента за кипърския туризъм, съобщи БНР.

Страната посреща и от ден на ден задгранични посетители. През юли над 450 000 гости са пристигнали на отмора в Кипър, което е с 53% повече от юли преди една година.

Заради забележителния растеж на броя туристи и приходите в бранша, представители на туристическата промишленост показват задоволеност от хода на сезона досега. Оптимизъм провокира и увеличеният брой резервации за идващите два месеца.

В същото време Кипърската хотелиерска асоциация предизвестява, че 2023 година ще бъде по-трудна година за сектора от 2022 година, защото следващата година по-силно ще се почувстват инфлационният напън и нарастванията на цените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР