„Значението на това кой и как ще бъде лидер на

...
„Значението на това кой и как ще бъде лидер на
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Нинова спечели очаквано, убедително и без конкуренция

„ Значението на това кой и по какъв начин ще бъде водач на Българска социалистическа партия надвишава тесните рамки на самата партия, това е от общонационално значение. Победата на Нинова не е изненада по никакъв метод. Резултатът е изцяло безапелационен. Трябва да отбележим, че действителна конкуренция съществуваше. Това е единствената партия в България, която по този метод, общопризнат в доста развити и естествени страни по света - директен избор на водач на партията, за първи път осъществя това по сполучлив и безапелационен метод. Защото един от огромните проблеми на всички други партии у нас е методът на лъчение на водач. Българска социалистическа партия е ясно изключение “.

Това съобщи в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ социологът и политически анализатор Кънчо Стойчев.

" Малко евентуално е Българска социалистическа партия да поеме гласове от ГЕРБ, само че ръководещата партия сигурно губи външна страна и се рони. При по-пъстър парламент, какъвто се чака, ролята на ГЕРБ би била по-малка ", счита социологът.

„ Ядрото се втърдява, ние не можем да чакаме идващ парламент без ГЕРБ. ГЕРБ ще има доста съществено наличие и дали ще бъде съпротива или още веднъж в ръководството зависи единствено от цялостната настройка и систематизиране на силите, за което е прекомерно рано да спекулираме “, разяснява още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР