Змии все по-често биват забелязвани в селата от Родопската яка.

...
Змии все по-често биват забелязвани в селата от Родопската яка.
Коментари Харесай

Змии плъзнаха в селата от Родопската яка

Змии все по-често биват забелязвани в селата от Родопската яка. За това алармират локални поданици в обществените мрежи, като последният случай е от село Белащица. Младият мъж споделя, че се е натъкнал на мъртвец на змия, до момента в който разхождал кучето си. Негови съселяни пък разясняват, че към този момент няколко пъти са забелязвали смокове из селото. Змии са видяни през днешния ден в родопското село Бойково.

В един от мненията мъж споделя и за среща с пепеляка, което провокира иронични мнения от страна на потребителите. В реалност обаче сходни срещи не са изключени нито в равнинните елементи, нито в ниската планина. Според специалисти те са най-верояни в хладните часове на денонощието.

" Пепелянките обичат открити и сухи места, дъбови горички... Трудно ще ги видим да се припичат на камък, защото одобряват топлината на околната среда. Ако заран е студено, излизат. Да забележим пепелянка на канара в обедните часове обаче, е невероятно ", разясни шефът на Природонаучния музей в Пловдив Огнян Тодоров преди време, в изявление за TrafficNews.bg и Plovdivnow.bg.

Специалистите поучават хората, които се натъкнат на змия, да запазят успокоение и не я предизвикат. Ако не бъде предизвикана, тя няма да нападне. В България се срещат два типа отровно змии - усойница и пепелянка. Ухапването при човек е обвързвано със мощна алергична реакция, която отминава до няколко дни. В случай, че видим признаци като задушаване, незабавно би трябвало да се потърсим здравна помощ.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР