Змии плъзнаха по паркове и градинки в градовете, сигнализираха зрители.

...
Змии плъзнаха по паркове и градинки в градовете, сигнализираха зрители.
Коментари Харесай

Няма отровни змии в градските паркове у нас

Змии плъзнаха по паркове и градинки в градовете, алармираха фенове. Най-често те могат да бъдат срещани към неокосени площи. Има ли нарастване на популацията на влечугите и по какъв начин да реагираме, в случай че ги забележим - вижте в директното включване на Паулина Найденова.

Няма данни за нарастване на популацията на змии сподели за Сутрешния блок на Българска национална телевизия херпетологът Атанас Грозданов. По думите му змиите са в една бройка, която е относително непрекъсната и по-скоро има фактори, които подсказват за тяхното понижаване, в сравнение с назад.

Херпетологът Емилия Вачева съобщи, че отровни змии в София не се срещат в градската среда, тъй че няма заплаха за терзание. Най-честите жители на градската среда са водните змии - сива водна и жълтоуха водна и смокът мишкар. И трите типа са неотровни и неопасни. Друг тип е медянката - неотровен и неопасен тип също.

По мотив сигналите в разнообразни градове за отровни змии херпетолозите споделиха, че не е допустимо да има такива типове в парковете в градовете. Информацията е неточна и единствено основава суматоха измежду хората, което не е редно.

Какво да вършим, в случай че ни ухапе змия - вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР