Зловредната софтуерна дейност на кибер престъпниците е нанесла сериозни щети

...
Зловредната софтуерна дейност на кибер престъпниците е нанесла сериозни щети
Коментари Харесай

Хакерите с жесток удар по американската икономика

Зловредната софтуерна активност на кибер нарушителите е нанесла съществени вреди по американската стопанска система през 2016 година, заяви „ Ройтерс “, базирайки се на информация на Белия дом.

Финансовите вреди за американската стопанска система в резултат на хакерските офанзиви възлизат сред 57 милиарда и 109 милиарда щатски $. Белият дом цитира данни, предоставени от разследващите служби.

Страните, които стоят в дъното на хакерските офанзиви на американска земя, са Русия, Китай, Иран и Северна Корея, показват от Вашингтон. Злонамерената кибернетична активност обаче не идва единствено извън. Конкурентите на корпоративния пазар в Щатите също са отговорни за финансовите вреди.

В отчета се показва, че ефикасните старания от страна на обществения и частен бранш за битка с противозаконната активност биха съдействали за растежа на брутния вътрешен артикул.

Съединените американски щати упрекнаха Русия в хакерската атака „ NotPetya “ и заплашиха Кремъл с интернационалните последствия поради закононарушението. Атаката засегна компютърни системи в целия свят. Британското държавно управление и Съединени американски щати считат, че офанзивата е подхваната от съветските военни и е нанесла огромни стопански вреди в Европа, Азия и Америка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР