Злополучното сметище пред КАТ ще продължава да трови пловдивчани. Новият

...
Злополучното сметище пред КАТ ще продължава да трови пловдивчани. Новият
Коментари Харесай

Отново провал на търга, който трябваше да заличи една от язвите на Пловдив

Злополучното бунище пред КАТ ще продължава да трови пловдивчани. Новият търг, който трябваше да отдаде парцела чартърен, отново се провали. Той трябваше да се организира на 5 септември, само че от регион „ Северен ” са го прекратили. Районният кмет Стоян Алексиев съобщи пред наш кореспондент, че юристите на Община Пловдив са поискали процедурата да бъде спряна.
Прочетете още
Причината е, че при приемането на решението  на Общинския съвет е имало точка, която опонира на нормативната уредба.  

В решението на локалния парламент се предвиждаше парцела от 2800 кв.м да се отдаде за 5 години.  Предназначението му бе паркинг или автосалон,  а начална цена на търга бе от 1 686 лева

Последният търг, който се организира в края на предходната година отново се провали.  Тогава първичната цена бе увеличена със 77 стъпки на търга и тя доближи 14 668 лв. на месец.Естествено, по-късно компанията се отхвърли и по този начин се стигна до ново решение на локалния парламент.

Сега вариантите  са два – или да се гласоподава ново решение  на Общинския съвет за търг, или Община  Пловдив  да издигне  бетонни стени, които да лимитират хвърлянето на боклуци  в парцела.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР