Злополучният ремонт на столичната улица Граф Игнатиев и на цялата

...
Злополучният ремонт на столичната улица Граф Игнатиев и на цялата
Коментари Харесай

Общината най-сетне обяви финал на ремонта на "Графа" - 28 май

Злополучният ремонт на столичната улица „ Граф Игнатиев " и на цялата така наречен зона 2 в центъра на града би трябвало да завърши другия вторник - 28 май, оповестиха от Столичната община след питане на „ Сега ". От „ Московска " 33 разясняват, че 28 май е изчислен, като към първичния период на контракта с „ Джи Пи Груп " – 300 календарни дни от 8 май м.г., се прибави времето, през което изпълнителят на плана не е работил по уважителни аргументи. „ С приетите досега от строителния контрол 86 неработни дни поради неприятни метеорологични условия, при които не може да се работи – зимата и при огромни дъждове, компанията би трябвало да е подготвена в края на май - 28 май 2019 година ", се показва в отговора на общината.

Това значи, че след вторник всички строителни действия по „ Графа ", площад „ Славейков ", в градинката пред църквата „ Св. Седмочисленици ", по пресечките „ Любен Каравелов ", „ Шести септември " и така нататък би трябвало да са завършили и от сряда никакви майстори не би трябвало повече да се появяват на обекта. В противоположен случай според контракта кметът Йорданка Фандъкова би трябвало да санкции „ Джи Пи Груп ". „ Ако изпълнителят не е подготвен, глобите по контракт са към 200 хиляди на (просрочен) ден, до 20% от цената на ремонта. При некачествено осъществяване глобата е до 1 млн. лева (до 5% от цената на договора) ", се споделя в известието. 

Така за към седмица „ Джи Пи Груп " ще би трябвало да форсира ремонтните действия и да завърши много неща, които към момента не са завършени, както и да поправя зле свършеното до момента. Голяма част от трамвайното трасе продължава да е отделено от пътеките за пешеходците с така наречен перки на акула. За тях бе решено да се заменят с чугунени колчета, което още не е направено. Продължава пренареждането на плочки и настилки на площад „ Славейков ". Там към момента не е ясно и по какъв начин ще бъдат ситуирани каменните пейки, които общината към този момент назовава „ композиции за сядане ", откакто се оказа, че поради несполучливо проектантско решение има заплаха те да бъдат сложени рисково покрай линиите. Граждани не престават да разгласяват и фотоси на зле ремонтирани сектори и към този момент рушаща се общинска благосъстоятелност. От организацията „ Спаси София " в понеделник приканиха за „ неотложно превръщане " на секторите с неприятно подредени настилки и за налагане на санкция за некачествено осъществяване на компанията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР