Златото е добра инвестиция в момент, в който светът е

...
Златото е добра инвестиция в момент, в който светът е
Коментари Харесай

Египетски милиардер съветва четвърт от портфейлите на инвеститорите да са в злато

Златото е добра инвестиция в миг, в който светът е угрижен за инфлацията. Това съобщи пред Си Ен Би Си египетският милиардер Нагиб Сауирис.

Благородният метал се смята за добър хедж против възходящите цени и за актив леговище, който би трябвало да съставлява към 5% до 10% от портфейла на вложителя.

Дългогодишния вложител в злато Сауирис обаче предлага този дял да бъде доста по-голям.

„ Аз считам, че би трябвало да е сред 20% и 30%. Преди бяха на 50% “, разяснява ръководителят и основен изпълнителен шеф на Orascom Investment Holding. „ Това е нещо фундаментално, което постоянно е играло роля “, добави той.

Миналият месец той даже сътвори фонд за рандеман на злато в размер на 1,4 милиарда $. Тогава той съобщи, че ходът е „ персонално стимулиран “, защото забележителна част от благосъстоянието му е взлато.

Той е безапелационен, че златото може да работи като буфер за рисковете на пазара.

„ Да кажем, че инфлацията нараства и има срив на фондовия пазар по някаква причина или друга. Тогава ще бъдете доста щастливи, че имате позиции в злато “, сподели той.

На въпрос дали чака спад на фондовия базар, той съобщи, че цените са високи от „ дълго време “ и че в даден миг,неизбежно “ ще паднат.

Сауирис уточни, че продължава да има доста несигурности в геополитически проект и по „ безкрайната сага “ към пандемията от COVID-19.

„ Искам да мога да си легна през нощта, без да се опасявам от срив на фондовия пазар или от пандемията “, сподели той.

Савирис обаче призна, че по -високите лихвени проценти, които може да бъдат въведени на фона на възобновяване на стопанската система, ще „ изядат “ облагите от златото. В последна сметка той продължава да има вяра в качествата на благородния метал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР