Златан Ибрахимович официално се оттегли от футбола на 41 години.

...
Златан Ибрахимович официално се оттегли от футбола на 41 години.
Коментари Харесай

Ибрахимович на прощаване с футбола: Няма да намерим друг с моето его

Златан Ибрахимович публично се отдръпна от футбола на 41 години. Нападателят на " Милан " бе изпратен от клуба и почитателите на къса, само че съдържателна гала на " Сан Сиро " по време на последния за сезона мач на " росонерите " - 3:1 против " Верона ".

Шведът приказва пред публиката, а по-късно пред медиите, като не изневери на типичния си фасон.

" Имам доста мемоари и доста страсти тук. Първият път, когато пристигнах, вие ми дадохте благополучие. Вторият път - обич. Ще бъда почитател на " Милан " цялостен живот. Дойде време да кажа довиждане на футбола, само че не и на вас. Ще се забележим отново. Форца, " Милан " и сбогом ", обърна се Ибрахимович - доста прочувствено, към почитателите, които бурно го приветстваха и скандираха името му.

Бившият национал на " тре крунур " прекара по-голямата част от сезона отвън терена заради травма, като игра единствено в четири дуела за " Милан " и означи един път при провалянето с 1:3 против " Удинезе " през март.
 Снимка АП/БТА

Той имаше проекти да играе за Швеция на Евро 2024 - при класиране на селекцията, само че очевидно здравословното му положение го принуждава да постави край.

" Благодаря на публицистите за търпението ви, в този момент ще имате по-малко работа без мен. От на следващия ден аз съм свободен човек от света на футбола, сподели Ибрахимович пред медиите. - Това беше дълга кариера, в действителност дълга, благодаря на всички, които ми дадоха сили, адреналин и страст да продължа. "

Ибрахимович отклони въпросите по отношение на проектите си за бъдещето, като избра да не разкрива никакви детайлности:

" За момента просто желая да отделя малко време и да се насладя на това, което съм направил. Не е редно да се вземат решения преждевременно, сега има прекалено много страсти. Искам да си взема лятото отмора, да помисля и тогава ще преценява. "

На въпрос кой може да размени Ибрахимович, отговорът му беше явен:

" Невъзможно, има единствено един Златан! Като дете ме сравняваха с Марко ван Бастен, само че той е този, който е, и аз съм подобен, какъвто съм. Може да има прилики, само че не мисля, че сравненията са подобаващи. Съмнявам се, че ще намерим различен Златан с моето его. "

" Не можех да бленувам за сходна вечер. От първия ден се почувствах като вкъщи си с " Милан ". Когато си потегли от тук, ще ми липсва доста ", сподели Ибрахимович.
 Снимка АП/БТАКариера, минала през някои от най-големите клубове в света
Ибрахимович стартира кариерата си в " Малмьо " и се причисли към " Аякс " през 2001 година, откакто отхвърли предложение на мениджъра на " Арсенал " Арсен Венгер.

" Арсен Венгер ме помоли да направя проби в " Арсенал ", когато бях на 17. Отказах. Златан не върви на проби ", сподели преди време таранът.

Нападателят имаше интервали в  " Ювентус " и " Интер " (Милано) преди разочароващ интервал в " Барселона ", където влезе в спор с треньора Пеп Гуардиола.

" Когато ме купувате, вие купувате " Ферари ". Ако карате " Ферари ", слагате премиум гориво в резервоара, карате по автомагистралата и натискате газта. Гуардиола зареди с дизел и отиде да се върти в провинцията. Ако това е, което искаше, трябваше да си купи ФИАТ от самото начало ", рече в неподражаемия си жанр Ибрахимович.

Шведът се причисли към " Милан " за първи път, в началото чартърен, през 2010 година, преди да се реалокира в " Пари Сен Жермен ", където означи 113 пъти в 122 мача в Лига 1.

Той също изкара интервали с " Манчестър Юнайтед ", с който завоюва Лига Европа и Купата на лигата, и " Лос Анджелис Галакси ", преди да се завърне на " Сан Сиро ".

Знаковият №9 е голмайстор номер 1 на Швеция с 62 гола в 122 мача. Напусна националния тим след Евро 2016, само че се върна през 2021 година при несполучливия опит за класиране на Световното в Катар.
Какво се случи в последния кръг на " калчото "?
При наказването на " Ювентус " с лишаване на точки, извадили отбора от топ 4, с изключение на първенецът " Наполи " и вторият " Лацио " в Шампионската лига ще играят " Интер " и " Милан ". В Лига Европа са " Аталанта " и " Рома ", а " Ювентус " - в Лига на конференциите.

" Рома " победи " Специя " с 2:1, а Жозе Моуриньо даде да се разбере, че остава. Юве завърши кошмарния сезон с 1:0 на терена на " Удинезе ".

" Сампдория " и " Кремонезе " изпаднаха, а " Специя " и " Верона " ще играят бараж, като единият ще отиде в Серия Б.

Българският национал Валентин Антов получи игрови минути за своя " Монца " при тежката загуба с 2:5 при гостуването на " Аталанта ". Антов размени Патрик Чурия в 82-ата минута при 2:4. До края тимът на Силвио Берлускони пусна още един гол.   

" Монца " приключи на 11-о място в дебютния си сезон в Серия А. " Наполи " получи шампионския си трофей и ознаменува коронацията с 2:0 против " Сампдория " на стадион " Диего Армандо Марадона ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР