Зимният сезон ще бъде голямо предизвикателство за Украйна, тъй като

...
Зимният сезон ще бъде голямо предизвикателство за Украйна, тъй като
Коментари Харесай

Зимният сезон ще бъде голямо предизвикателство за Украйна

Зимният сезон ще бъде огромно предизвикателство за Украйна, защото Русия ще продължи да обстрелва енергийната инфраструктура, съобщи министър председателят Денис Шмигал, а президентът Володимир Зеленски посочи, че обстановката на фронта също остава комплицирана. 

Денис Шмигал съобщи, че сега производствoто на електрическа енергия в страната покрива 70% от потребностите й. Украйна разполага и с съответни количества газ и въглища за зимата, акцентира Шмигал " Този запас ще ни стигне да преминем зимата устойчиво. Това се отнася освен за газа и въглищата, само че и за горивата. В изискванията на повишен импорт на дизелови и бензинови генератори си даваме сметка, че търсенето на гориво може да се усили, само че Министерството на стопанската система не планува недостиг ".

Освен това държавното управление реши да даде средства на администрацията в Харковска област за закупуване на дърва, които да бъдат раздавани гратис на популацията в регионите наоколо до фронтовата линия, съобщи БНР. 

В своето късно видеообръщение президентът Володимир Зеленски разказа обстановката на фронта като комплицирана. По думите му регионът към Харков е едно от местата, където руснаците реализират придвиждане:

" Въпреки прекомерно огромните загуби на руснаците, окупаторите към момента се пробват да провеждат нахлуване в Донецка област и да се закрепят в Луганска. Те пробват да се придвижат в Харковска област и възнамеряват нещо на юг. Но ние държим защитата и основното - не даваме на врага да реализира желанията си. Те споделяха, че ще завземат Донбас напролет, лятото, есента. Тази седмица към този момент стартира зимата ". 

От своя страна губернаторът на съветската Курска област Роман Старовойт написа в телеграм, че украинските сили са атакували електроцентрала в района, като са предвизвикали прекъсвания на тока.

Москва разгласи също, че обстановката към Украйна е повлияла на решението на Русия да се откаже от плануваните съвещания със Съединените щати по Договора за стратегическите настъпателни оръжия, които трябваше да се състоят в Кайро. Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков увери, че Москва ще предложи нови дати, само че това няма да стане до края на годината.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР