Зимата наближава и е време шофьорите да сложат на своите

...
Зимата наближава и е време шофьорите да сложат на своите
Коментари Харесай

Подготовка за студеното време: Колко ще ни струват зимните гуми тази година

Зимата наближава и е време водачите да сложат на своите коли. Тъй като в последните месеци в България се следи съществено покачване на цените на всички типове артикули и услуги, идва и въпросът дали и промяната на гумите ще ни излезе по-скъпо в случай че би трябвало да купуваме нови гуми?

Засега цените са като миналогодишните. Най-евтините са към 70-80 лв., а по-скъпите доближават до 100-120 лв., сподели инспекция на Радио “Варна " в огромните търговски вериги и в центровете за гуми. - т.е. за един комплект от четири чисто нови ще платим приблизително сред 400 до 480 лв., според и от класа на автомобила.
свързани новини2382на 18.10.2021
Гумите втора употреба са надалеч по-евтини. Според автомобилния специалист Георги Янчев от Съюза на българските автомобилисти във Варна, те не са добра опция.

" В никакъв случай не би трябвало да се прави компромис със сигурността поради цената. Продължителността на живота на една зимна гума е към 4-5 години. След това тези към този момент са негодни и даже могат да са рискови ", разяснява Янчев. Той подсети, че дълбочината на грайфера на зимната гума би трябвало да е минимум 4 мм., а би трябвало да сложим до момента в който времето е още хубаво.

" Около Димитровден е най-подходящото време за промяна на летните със зимни ", сподели още Георги Янчев.

Анкета измежду варненци сподели, че някои водачи към този момент са поставили гуми. За да ви сменят гумите в някой от профилираните центрове и сервизи, ще ви вземат сред 20 и 40 лв.. Има водачи, които към момента не бързат с " обуването " на автомобила със гуми, а някои избират така наречен всесезонни сликове. Според Георги Янчев, те не са подобаващи за изискванията в България.
свързани новини6282на 03.09.2021
" Всесезонните ще спестят пари от бюджета ни, само че те са подобаващи повече за Средиземноморските страни, където зимата е по-топла и температурите не падат под 14-16 градуса. През зимата в България времето е изменчиво и при внезапно захлаждане, всесезонните не са подобаващи ", разяснява Георги Янчев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР