Зимата е вече тук, но водачите на автомобили продължават да

...
Зимата е вече тук, но водачите на автомобили продължават да
Коментари Харесай

Как да изберем гуми за зимата

Зимата е към този момент тук, само че водачите на коли не престават да се чудят дали колата им е съответно оборудвана. Шофирането в зимни условия е много по-различно прекарване и най-много – доста отговорно. По тази причина е повече от нужно да подготвите автомобила си за зимни условия. С наближаването на коледните празници, когато магазините за дарове или зимните дестинации ви зоват, би трябвало да сте изцяло сигурни в него и най-много – в гумите му. Michelin дава хрумвания по какъв начин да се справите в студените метеорологични условия.

Какъв модел е автомобилът ви

В една гама може да има няколко модела гуми, съответстващи на разнообразни типове коли (спортни, SUV и др.). В взаимозависимост от марката, гамата и мотора на автомобила ви може да се наложи да купите тъкмо избран модел. Понякога годината на произвеждане също може да е от голяма важност. Най-добре е да се консултирате със експерт, с цел да сте сигурни, че гумите ви дават отговор на условията на вашия автомобил.

Точните гуми

Зимните гуми от гамата Michelin Alpin са отличен избор, в случай че постоянно шофирате в тежки зимни условия като сняг или лед. Те обезпечава сигурност, улеснение и точно ръководство, без значение какъв брой тежка е зимата.



Ако се сблъсквате с променливи метеорологични условия и инцидентен снеговалеж, гумите Michelin CrossClimate са идеалното решение за вас. Това са първите летни гуми със зимна сертификация (3 Peak Mountain Snowflake: 3PMSF) върху страниците, която указва, че могат да се употребяват през всички сезони, даже в страни, в които за шофиране през зимата се изисква особено съоръжение.

Независимо на какво решение се спрете, Michelin предлага да изберете гуми с маркировка 3PMSF. Те са утвърдени посредством регулаторен тест, с цел да се подсигурява уместно равнище на работните характерности в зимни условия.

Размерът

Друг метод да изберете подобаващите зимни гуми за автомобила си е да знаете размерът на колелата му. Информацията под " Размер " включва разнообразни детайли: ширина, височина, диаметър, товар и скорост. Товарният и скоростният показател обезпечават значими данни за реализиране на допустимо най-хубави резултати.



Последен съвет за пътя

Ако не сте сигурни по какъв начин да изберете зимни гуми за автомобила си, Michelin може да ви даде някои отговори. Групата предлага услуга за онлайн търсене, която ви разрешава да въведете всички значими данни за автомобила си и пресмята кои зимни гуми са най-подходящи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР