Зимата е осигурена, ЕС е на път да намали с

...
Зимата е осигурена, ЕС е на път да намали с
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Устояхме на енергийното изнудване от Русия

Зимата е обезпечена, Европейски Съюз е на път да понижи с 15% потреблението си на сила и той съумя да съумя да устои на енергийното изнудване от Русия. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция за ограниченията, подхванати до момента от европейските институции. Тя предизвести, че следващата година Москва може да понижи спре напълно газовите доставки за Европа и че може да има повишаване на цените на силата на интернационалните пазари.

Въпреки че Москва понижи с 80% доставките на газ по отношение на септември предходната година, тази зима е обезпечена. Догодина в Европейски Съюз се чака дефицит на до 30 милиарда кубични метра газ, сподели още Урсула фон дер Лайен. По нейните думи този дефицит може да бъде преодолян с повишение на каузи на възобновимата сила.

Председателят на Европейска комисия прикани за бързо утвърждение на ограниченията, които Европейска комисия предложи по-рано тази година, измежду които налагането на таван на цената на внасяния съветски газ и общи поръчки за газови доставки. По нейните думи Европейски Съюз е напът да реализира задачата за понижаване с 15% на потреблението на сила. Тя означи, че е реализирана и надвишена задачата европейските газови складове да бъдат запълнени до 90% от размера до началото на зимата.

 

We have worked hard to be safe for this winter.

We are now turning our focus to preparing 2023, and the next winter.@fbirol from the @IAE and I have discussed the energy outlook and how to avoid gas shortages in 2023 ↓
https://t.co/oGR2ey6Tgo
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) December 12, 2022
В последните месеци са били открити четири нови връзки сред газопроводите на прилежащи страни в Европейски Съюз, измежду които и оборудването сред България и Гърция, означи фон дер Лайен, допълвайки, че са били възприети предложенията на комисията за преразпределение на свръхпечалбите в енергетиката за обезщетяване на потребителите. Тя предизвести, че не е изключено за идната зима Русия напълно да прекъсне газовите доставки за Европейски Съюз. Възможно е също Китай да увеличи потреблението на сила и с това да повлияе на цените на интернационалните пазари.

Доверието в институциите

По време на конференцията Урсула фон дер Лайен отговори на въпрос, обвързван с следствието против зам.-председателя на Европейския парламент Ева Кайли.

Институциите на Европейски Съюз би трябвало да работят по най-високите условия за честност и самостоятелност, съобщи тя.

Обвиненията са доста съществени и тревожни, добави Фон дер Лайен. Става въпрос за доверието на хората в институциите. Това доверие изисква допустимо най-високите стандарти на самостоятелност и честност, означи тя.

За нас е доста значимо освен да имаме мощни правила, само че те да са за всички институции, с цел да не разрешаваме никакви изключения. Предложих през март да се сътвори етична работа за всички институции на Европейски Съюз, добави Фон дер Лайен.

Попитана дали Европейска комисия води вътрешна инспекция поради открити случаи на открита поддръжка за Катар от нейния заместител Маргаритис Схинас, Фон дер Лайен разясни, че се ревизира регистърът на комисията за срещите на еврокомисарите и техните представители. Засега нямам какво да прибавя, като се изключи че при откриването на нова информация ще реагираме, уточни тя.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР