Зилке Маер-Вит, някогашната членка на терористичната организация Фракция на Червената

...
Зилке Маер-Вит, някогашната членка на терористичната организация Фракция на Червената
Коментари Харесай

Най-издирваната терористка в света живее в Скопие и пише книга за балканската история

Зилке Маер-Вит, тогавашната членка на терористичната организация " Фракция на Червената войска " (РАФ), която извърши серия набези и убийства в Германия сред 1973 и 1995 година, през днешния ден живее и работи в Скопие, написа Вечер. Тя от дълго време не се занимава нито с политика, нито с престъпни действия, а в македонската столица се занимава с просвета. Някога най-търсената терористка в света сега е заета с друга тежка задача - а точно да опише същинската история на Балканите.

67-годишната през днешния ден членка на управлението на терористичната организация, позната още като групировката " Бадер-Майнхоф " се е заселила от доста години в Македония.

Маер-Вит през 1977 година беше забъркана в отвличането и ликвидирането на немския фабрикант Ханс Мартин Шлеер, по време на интервенцията бяха убити още неговият водач и трима служители на реда, които го защитили. След атентата тя избягала в тогавашната Демократична Република Германия, само че през 1990 година била открита и на идната година наказана на 10 години затвор. През 1995 година била освободена предварително. Сега живее в Скопие и написа книга за балканската история.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР