Зетят на американския президент и близкият съветник на Доналд Тръмп

...
Зетят на американския президент и близкият съветник на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Зетят на Доналд Тръмп стои зад саудитската покупка на израелската ПРО?

Зетят на американския президент и близкият консултант на Доналд Тръмп Джаред Къшнър е посредничил Саудитска Арабия да купи детайли от израелската система за противоракетна защита (ПРО) "Железен купол ".

Журналистът Боб Уудуърд твърди, че брачният партньор на дъщерята на 45-ия собственик на Белия дом Иванка е лобирал сред Рияд и Тел Авив да сключат договорката на стойност десетки милиони щатски $. Къшнър е почнал да убеждава управляващите и в еврейската страна, и в консервативната монархия да подпишат съглашение за покупко-продажбата малко след идването на тъста му на власт през януари 2017 година

Зетят на президента на Съединени американски щати се е преборил и със опозиция във Вашингтон. Противници на договорката са били военният министър Джеймс Матис и някогашният първи посланик на Съединени американски щати Рекс Тилърсън.

Сделката е била осъществена откакто Америка е подсигурила пред Израел, че Рияд няма да употребява "Железен купол " против Тел Авив или някой от неговите съдружници в Близкия изток.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР