Зетят на американския президент Доналд Тръмп и висш съветник в

...
Зетят на американския президент Доналд Тръмп и висш съветник в
Коментари Харесай

Зетят на Доналд Тръмп: Не съм заговорничил с Русия

Зетят на американския президент Доналд Тръмп и върховен консултант в Белия дом – Джаред Къшнър, декларира, че нито той, нито който и е да от екипа на Тръмп в акцията е заговорничил с съветски представители за изборите в Съединени американски щати, заяви Би Би Си.

Това ще е позицията му по-късно през днешния ден пред сенатската комисия по разузнаването в хода на следствието за съветска интервенция в изборния развой в Съединени американски щати през 2016 година

Къшнър акцентира, че не е имал несъответствуващи контакти и не е разчитал на съветски фондове за финансиране на бизнес начинанията си в частния бранш.

„ Не съм заговорничил, нито познавам някой, който е заговорничил с което и да е непознато правителство”, се споделя в изказване на зетя на Тръмп, публикувано преди идната среща през днешния ден, която ще се организира при закрити врата.

В изказването от 11 страници Къшнър е безапелационен, че не е имал никакви спомагателни контакти с съветски представители отвън към този момент известните в общественото пространство. Става въпрос за четири срещи – две от които с съветския дипломат във Вашингтон Сергей Кисляк, среща с ръководителя на съветска държавна банка и среща през юни 2016 година с съветска адвокатка, уредена от сина на Доналд Тръмп – Доналд Тръмп – младши.

Къшнър оспорва и информацията на Ройтерс, съгласно която той е провел два телефонни диалога със Сергей Кисляк сред април и ноември предходната година. Зетят на американския президент акцентира, че не си спомня за такива диалози, а следенето на телефона му за този интервал също не разкрива такива позвънявания.

Срещата с съветската адвокатка Наталия Веселницкая през юни предходната година пък той дефинира като загуба на време. Затова и написал имейл на асистента си 10 минути откакто влезнал. „ Може ли да ми се обадиш на мобилния телефон? Имам потребност от опрощение, с цел да изляза от срещата”, написал той. Имейлът е представен в изказването, само че не е възложен на медиите, отбелязва Си Ен Ен.

Срещата, проведена от Доналд Тръмп – младши, за която се разбра обществено за пръв път този месец, стана обект на следствие, откакто имейли разкриха, че Тръмп – младши има вяра, че на нея ще узнае компрометираща за Хилари Клинтън информация от съветското държавно управление.

Президентът Доналд Тръмп на няколко пъти осъди следствията като „ лов на вещици”, само че въпросната намира се оказа най-конкретното доказателство, че представители на акцията на Тръмп са били отворени за съдействие с съветското държавно управление, показва Си Ен Ен.

Москва също отхвърля каквато и да е интервенция в президентските избори на Съединени американски щати.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР