Земята преживя най-горещото лято в историята си, разкриват данни, публикувани

...
Земята преживя най-горещото лято в историята си, разкриват данни, публикувани
Коментари Харесай

Преживяхме най-горещото лято

Земята претърпя най-горещото лято в историята си, разкриват данни, оповестени на 6 септември от Световната метеорологична организация (СМО).
 Климатичните промени и по какъв начин провокират проблеми с очите
Все по-топло - все по-опасно и за очите

Още един риск от световното стопляне

Месеците юни, юли и август, 2023 година са регистрирани като най-горещите месеци досега. И това е още един знак, че климатичните промени са действителност и се случват . Глобалните температури на морската повърхнина чупят нови върхове всеки идващ месец, a площта на морския лед в Антарктида остава на рекордно ниско равнище за настоящото време на годината.

В средата на лятото доста страни, в това число Съединени американски щати, Мексико, Испания и Китай, претърпяха национални топлинни върхове, като единствено в Мексико бяха докладвани над 200 смъртни случая, свързани с.
 Снимка 633832

Температурите на морската повърхнина са изключително високи през последните пет месеца и най-много през април, май, юни и юли, 2023 година През август температурата на морската повърхнина е 20,98 градуса по Целзий, надминавайки предходния топлинен връх от 2016 година

Според данните на СМО точно миналият август е най-горещият в историята . Комбинираната температура на повърхността на сушата и океана за месеца е била градус и половина по-висока.
 Снимка 633834

Учените от дълго време предизвестяват, че повишаващите се температури изискват незабавни дейности. В кратковременен проект изискванията могат съществено да се влошат, тък катои  Ел Ниньо към този момент се заформя .

Ел Ниньо е метеорологичен модел , при който топли океански води навлизат в централния и тропичен пояс на океана и доближават до крайбрежието на Южна Америка. Това води до по-високи и рискови метеорологични феномени, прецизират от Live Science.
 Защо откриватели са безапелационни, че Ню Йорк постепенно, само че несъмнено потъва
Ню Йорк потъва - сигнализират откриватели

Тревожната наклонност е резултат от два съществени фактора

Фазата Ел Ниньо нормално се повтаря през към четири години, само че циклите могат да не престават и сред две и седем години. Горещите талази, пожарите и наводненията евентуално ще се усилят, защото изискванията на Ел Ниньо се развиват в тропическия Тихи океан в този момент за първи път от седем години. Според СМО има 90% късмет стоплянето на океана да продължи и през втората половина на 2023 година
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР