Земетресението с магнитуд 6,6 удари остров Минданао, хора избагяха от

...
Земетресението с магнитуд 6,6 удари остров Минданао, хора избагяха от
Коментари Харесай

Земетресението от 6,6 удари остров Минданао


Земетресението с магнитуд 6,6 удари остров Минданао , хора избагяха от домове и здания, а учебните часове в един град са прекратени за инспекции на здания. Загинали са 67-годишен строителен служащ и 15-годишен студент, оповестява " Ню Йорк Таймс ".

Според Филипинския институт по вулканология и сеизмология , земетресение с магнитуд 6,4 е блъснало южните Филипини , малко повече от седмица, откакто мощен трус раздруса региона и аргументи гибелта на 7 души.

Говорител на президента Родриго Дутерте прикани хората в Минданао да не изпадат в суматоха .
 Силно земетресение раздруса Филипините
Силно земетресение раздруса Филипините

Засега не се оповестява за потърпевши и съществени материални вреди

" Молим нашите жители да останат спокойни, само че бдителни и настоятелно ги призоваваме да се въздържат от разпространение на дезинформация, която може да аргументи ненужна паника , суматоха и стрес за доста хора ", разяснява Салвадор Панело пред " Таймс ".

Кметът на Давао Сара Дутерте приключи образователните часове , с цел да разреши на управляващите да ревизират здания за възможни вреди след последния трус .

Земетресение по-рано този месец в същия район аргументи гибелта на петима души и аргументи вреди на няколко учебни заведения и други здания .

През юли, трусове с няколко часа разлика, удариха група от едва обитаеми острови в протока Лузон в северните Филипини, при което починаха осем души.

Земетресение с магнитуд 7,7 аргументи гибелта на близо 2000 души в северните Филипини през 1990 година
 Земетресение от 6,4 удари Филипини
Земетресение от 6,4 удари Филипини

Няма заплаха от цунами
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР