Земетресение с магнитуд от 6,7 по Рихтер удари северния японски

...
Земетресение с магнитуд от 6,7 по Рихтер удари северния японски
Коментари Харесай

Земетресение на японския остров Хокайдо: 8 души са загинали, 200 са ранени

Земетресение с магнитуд от 6,7 по Рихтер удари северния японски остров Хокайдо. Последвали земни свлачища пометоха жилищни домове. Съобщава се за най-малко 8 починали, 200 ранени, а 40 души са в неопределеност. За справяне с последствията са изпратени 25 хиляди японски военни.


Земетресението на остров Хокайдо удари в 3.12 сутринта локално време на 62 километра от районната столица Сапоро.

Десетки са в неопределеност в град Ацума след земно свлачище. Повреда в топлоелектрическа централа остави без ток към 3 милиона семейства. Спряната нуклеарна централа Томари с три реактора е минала на аварийно зареждане, с цел да поддържа охлаждането на отработеното гориво. Риск от цунами не е имало, само че локалните поданици споделят преживения потрес.

Щях да съм мъртъв, в случай че тези дървета бяха минали през нашата къща.Усетих го хоризонтално, вратите на хладилника и шкафовете в кухнята се отвориха.
Хората се редят на опашки за храна пред магазините на фона на вторични земетресения. Властите приканиха популацията да следи сеизмичната интензивност и преваляванията и да заобикаля рискови региони.

Япония е измежду страните с най-висока сеизмична интензивност, там удрят към 20 на 100 от всички трусове в света с магнитуд над 6 по Рихтер. Остров Хокайдо в този момент се разклати откакто японския юго-запад бе затрит от най-силния ураган в страната през последния четвърт век.

 Жертви и ранени след мощното земетресение на японския остров Хокайдо Жертви и ранени след мощното земетресение на японския остров Хокайдо
Унищожително земетресение със мощ 6,7 по Рихтер удари японския остров Хокайдо. Най-малко осем души са починали, 120 са ранени, десетки са в неизвестн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР