Земетресение с магнитуд 6,7 по скалата на Рихтер е било

...
Земетресение с магнитуд 6,7 по скалата на Рихтер е било
Коментари Харесай

Мощното земетресение погреба живи хора, срина планини, нагърчи шосета и потопи Япония в мрак

Земетресение с магнитуд 6,7 по скалата на Рихтер е било записано на 112 км югоизточно от японския град Сапоро на остров Хокайдо.
Както БЛИЦ писа трусът е бил на дълбочина 66 километра. Няма издадена паника за цунами .
Уточнява се обаче, че при мощното земетресение има рухнали здания и стени от здания.
Земетресението е блъснало в 3:08 часа през нощта локално време (21:08 ч. българско).

北海道釧路市では停電発生の模様。 pic.twitter.com/iMTFXKXSPH
— しばだあと@競馬フレンズワーザー (@shiba_dirt) 5 септември 2018 година
Обществената японска телевизия NHK сподели рухнала тухлена стена и счупено стъкло в една къща, като цитира локалната полиция, че тук-там има спирания на електрозахранването, а някои хора са хванати в капан в рухнали здания.

Най-малко двама души починаха, а повече от 100 бяха ранени на северния японски остров Хокайдо вследствие на мощно земетресение с магнитуд 6,7 по Рихтер, записано тази нощ. Това заяви телевизионният канал Ен Ейч Кей.

Около 3 милиона домове останаха без светлина. Според енергийните компании няма светлина и в 15 лечебни заведения на територията на острова и в постройката на летище " Син-Титосе ", което е основното въздушно пристанище на Хокайдо.


Под егидата на кабинета на японския министър председател Шиндзо Абе бе основан спешен щаб, който събира оперативна информация и прави оценка вредите, породена от катаклизма. Около 25 000 бойци на Японските сили за самозащита са изпратени да оказват помощ за превъзмогване на последствията от земетресението. Движението на влаковете на територията на северния японски остров е изцяло прекратено, заяви организацията Киодо. Отменено е и придвижването на метрото в административния център - град Сапоро.


Една от главните японски самолетни компании „ All Nippon Airways “ поради земетресението реши да анулира всички полети на основното летище на острова. До момента са анулирани повече от 200 полета. В постройката на терминала му сега няма електричество, само че пистата и друга инфраструктура не са потърпевши вследствие на трусовете.


Най-малко 22 повторни труса са настъпили през нощта на северния японски остров. Това заяви Националната метеорологична работа на Япония.


Магнутидът на най-силният от тях е 5,4 по Рихтер. Междувременно сеизмолозите предизвестяват за поддържане на сеизмична активност в тази област и за риска от мощни трусове през седмицата. Губернаторът на японската префектура Хокайдо Харуми Такахаши анулира визитата си в Русия, запланувано за 6-8 септември заради земетресението, заяви организация Киодо

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР