Земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер разтърси главния индонезийски остров

...
Земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер разтърси главния индонезийски остров
Коментари Харесай

Силно земетресение разтърси индонезийския остров Ява


Земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер раздруса основния индонезийски остров Ява, без да има незабавни известия за вреди, по-малко от месец след друго земетресение в същата провинция, при което починаха над 300 души.

Земетресението е станало в 07:50 ч. локално време (00:50 ч. по Гринуич) на към 15 км от град Чианджур, епицентър на опустошителния трус от ноември, заяви Геоложката работа на Съединени американски щати, представена от " Актуално ".

Тя съобщи, че има дребна възможност за жертви или вреди в резултат на земетресението, което е блъснало на дълбочина 123 км (76 мили). В Сианджур и Сукабуми, най-близкия до епицентъра град, не са били обявени неотложно никакви вреди, оповестиха представители на локалната организация за понижаване на следствията от бедствия.

" Епицентърът на земетресението е в Сукабуми, тъй че в Сианджур то е било усетено напълно леко. Няма данни за вреди по къщите или за жертви ", съобщи пред Агенция Франс Прес Уаван Сетаван, чиновник на организацията за бедствия в Сианджур.

" Все още не сме получили известия за вреди, породени от земетресението ", съобщи Имран Вардани, чиновник в Сукабуми, скоро след труса.  Миналия месец плитко земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер удари Сианджур, като провокира свлачища и сриване на здания, умъртви минимум 334 души, рани хиляди и остави още десетки хиляди без дом
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР