Земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер удари централната турска провинция

...
Земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер удари централната турска провинция
Коментари Харесай

Паника и срутени сгради: Земетресение 5,1 удари централната ...

Земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер удари централната турска провинция Коня, заяви Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към Министерския съвет (AFAD).


Трусът раздруса региона Мерам в провинция Коня в 20.43 ч. локално време (19.43 ч. българско време). Това се случи на дълбочина от 6,82 километра под земната повърхнина.


AFAD съобщи, че три изоставени остарели здания са били развалени или срутени вследствие на земетресението. Няма данни за починали и потърпевши. „ Нашите екипи са изпратени към региона “, допълват от AFAD.


Офисът на регионалния шеф на Коня също направи изказване за земетресението в Мерам и сподели, че „ нищо неподходящо не е намерено “. В изказването си в обществените медии кабинетът на губернатора на Коня уточни, че „ огледите не престават “. Той добави, че " обществеността ще бъде осведомена при промени в обстановката “.


В изказването си за земетресението кметът на огромна община Коня Угур Ибрахим Атай също сподели: „ Земетресението продължи 10-12 секунди. Тъй като беше в централния регион Мерам, ние също го усетихме мощно. Нямаме известия за основни вреди и жертви. Всички наши екипи на пожарната правят прегледи в своите райони. Моля нашите жители да не се тормозят. Ще продължим да споделяме информацията, която получаваме. "


Снощи след труса хиляди жители на града и региона прекараха нощта пред домовете си, защото се притесняваха от възможни вторични земетресения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР