Земетресение с магнитуд 4,7 в Централна и Източна Италия разтърси

...
Земетресение с магнитуд 4,7 в Централна и Източна Италия разтърси
Коментари Харесай

Кошмар на Ботуша! Земетресение с магнитуд 4,7 разтърси Италия

Земетресение с магнитуд 4,7 в Централна и Източна Италия раздруса нощес адриатическото крайбрежие, само че вредите наподобява са леки. Това заяви Националният институт по геофизика и вулканология, представен от Франс прес.
Земетресението е станало в 23,48 ч. локално време (21,48 по Гринуич) покрай Монтечилфоне, на дълбочина 19 км, сочат първични данни на института. През април в същата околност - Молизе в провинция Кампобасо - бе регистриран трус с магнитуд 4,2, припомня Агенция Франс Прес.
Според разнообразни източници на място за момента няма известия за вреди, оповестяват от гражданска отбрана. Пожарникарите не са били викани за помощ. Кметът на Монтечилфоне Франко Палота сподели пред публицисти, че в общината има единствено леки вреди, основно пукнатини по някои здания, само че половината хора нямат ток.
Голяма част от територията на Италия, ситуирана сред евроазиатската и африканската тектонична плоча, е изложена на нараснал риск от трусове.
Всяка година се записват хиляди земетресения, въпреки че множеството не се усещат от популацията. През август предходната година обаче трус с магнитуд 4,0 събори редица здания на остров Иския покрай Неапол и умъртви двама души, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР