Земетресение от 5,6 по Рихтер е регистрирано в Централна Турция,

...
Земетресение от 5,6 по Рихтер е регистрирано в Централна Турция,
Коментари Харесай

Силен трус разлюля Централна Турция

Земетресение от 5,6 по Рихтер е записано в Централна Турция, оповестява Европейският сеизмологичен център.

Трусът е станал към 18:10 часа локално време до град Сулусарай, в окръг Токат. Дълбочината му е 8 км, сочат още данните на Европейския сеизмологичен център.

Усетен е в окръзите Анкара, Кайсери, Кършехир, Невшехир, Самсун, Йозгат, Сивас, Орду, Чорум, Чанкъръ, информирaт турските медии, представени от кореспондента на Българска телеграфна агенция Нора Чолакова.

Нанесени са материални вреди. Засега няма информация за потърпевши хора, само че е провокирал мощна суматоха.

Валията на Токат Нуман Хатипоглу заяви за подадени сигнали за редица срутени остарели здания. По данни на Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) трусът е бил на дълбочина 5,99 км, а други сеизмологични центрове оповестяват за 5,25 км. Последвали са вторични земетресения със мощ 3,4 и 3,5.

От АФАД оповестиха, че в окръг Йозгат се е срутила двуетажна къща, а в Сулусарай има данни за нанесени вреди на пет селскостопански постройки, осведоми телевизия НТВ.

Кметът на град Токат Кемал Язъджъоглу уточни, че две минарета са се срутили и са нанесени вреди на редица къщи в село Буглайлъ в окръга.

Вицепрезидентът Джевдет Йълмаз сподели, че специфични екипи правят проучване на терен за определяне на други вреди.

По-рано през днешния ден в Токат бе записано земетресение с магнитуд 4,7. Трусът в 1:06 ч. през нощта провокира мощна суматоха, като доста хора прекараха нощта на открито. Епицентърът му също беше в град Сулусарай, а дълбочината - 10 км. Час и половина по-късно в Сулусарай беше регистриран второстепенен трус със мощ 4,1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР