Земеделците с трактори започват протести в цялата страна. Десетки машини

...
Земеделците с трактори започват протести в цялата страна. Десетки машини
Коментари Харесай

Земеделци с трактори блокират пътища в цялата страна

Земеделците с трактори стартират митинги в цялата страна. Десетки машини се събират към този момент в град Мизия. Това стана и причина за затруднено напредване сутринта по пътя от Враца.

Земеделците отхвърлят предлагането на държавното управление за финансова помощ за тези, които потвърдят, че са били на загуба през 2023 година.

Във вторник се чакат митинги на десетки места в страната. В Народното събрание ще заседава Комисията по земеделие, на която ще се обсъдят проблемите в бранша.

Със своя обсада от 13 февруари в протестните дейности се включват и от съдружие „ Обединени български животновъди ”. Те упорстват за оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Пред NOVA ръководителят на сдружението Бойко Синапов изясни за какво.

„ Той не можа да се оправи с нещата, които поставихме като отрасъл ”, съобщи Синапов. „ Ситуацията в бранш „ Животновъдство ” е под всякаква рецензия. Министър Вътев си разреши да излезе и да разгласи, че е изплатил всевъзможни дотации към бранш „ Животновъдство ”. Излъга. В момента сме в колапс и имаме да получаваме ужасно доста средства, които са планувани за 2023 година ”, съобщи Синапов.

Той отговори и на обвинявания, че животни, за които са изплатени помощи, са единствено виртуални.

„ Ние от сектора сме сложили този въпрос. Всички знаем и сме обяснили на министър Вътев къде са тези животни. Има такива, които са във ветеринарната система и се употребяват единствено с цел да се декларират пасища. Виртуалните животни не могат да бъдат при действително работещите фермери ”, сподели Синапов. Той упрекна също министър Вътев, че е „ разделил сектора ”.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР