Земеделци от Хасковско излизат на протест на 3 април с

...
Земеделци от Хасковско излизат на протест на 3 април с
Коментари Харесай

50 комбайна зареждат на бензиностанция

Земеделци от Хасковско излизат на митинг на 3 април с към 50 селскостопански  машини, които ще струпат на бензиностанция в края на града, посока Харманли. Там те ще пълнят демонстративно резервоарите на техниката с гориво. Това удостовери Димитър Желязков, зърнопроизводител от Хасково. Протестът на стопаните от района е поради  изготвен към този момент законопроект за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Документът планува земеделските производители да изградят лични бензиноколонки или да зареждат машините си по бензиностанциите. Също по този начин съгласно готвените промени ще би трябвало да се внасят банкови гаранции, които да обезпечават възможни вземания за в бъдеще, а това ще натовари в допълнение с разноски производителите, считат те.

Според стопаните в този момент настоящият механизъм за зареждане на селскостопанска техника е подобаващ, тъй като активността се управлява от няколко институции. Земеделците недоумяват по какъв начин ще става зареждането на бензиностанции на комбайни, трактори и друга техника, тъй като резервоарите им са огромни и това лишава от половин до един час време. Така останалите леки коли ще чакат с часове, ще се затрудни работата и на самите бензиностанции. От друга страна, има въведени ограничавания за прекосяване на селскостопанска техника по пътищата в страната.

В тази връзка през днешния ден предстоят още диалози на земеделските стопани от страната с премиера Бойко Борисов, споделиха производители от района. Готовността за митинг остава, увериха те.  За това са известени КАТ и община Хасково. Ако няма съглашение, земеделците са подготвени да стачкуват до дъно и в София, до момента в който не реализиран настояванията си.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР