Земеделският министър Иван Иванов направи остро изказване срещу президента Радев

...
Земеделският министър Иван Иванов направи остро изказване срещу президента Радев
Коментари Харесай

Министър от БСП скочи на Радев. Намекна, че няма да има прошка

Земеделският министър Иван Иванов направи остро изявление против президента Радев като загатна за нови съществени земетресения във взаимоотношенията Българска социалистическа партия – " Дондуков " 2. Това стана по време на присъединяване му в bTV.

„ В момента това е в действителност много комплициран въпрос. Заставайки намерено против държавното управление, той застава против Българска социалистическа партия. Това значи, че в партията ще възникне сериозна полемика на тази тематика - какви са ни взаимоотношенията оттук насетне, по какъв начин ще се развиват, какъв ще е контактът ни с него. Само да напомня, че това беше президентът, който ние издигнахме самостоятелно за първия му мандат, подкрепихме за втория, правихме неговата акция и по този начин намерено превръщане против партията, която го води в политиката, неизбежно ще докара доста съществени въпроси оттук насетне по какъв начин ще се развиват “, сподели Иванов и добави, че за него „ това превръщане е изненада ": „ Да не желаеме да върнем ГЕРБ и Движение за права и свободи, властта и тези въпроси ги задавам и те ще бъдат задавани в партията и може би би трябвало да има уточнения от господин Радев на тази тематика “.

По тематиката „ Македония “ той сподели, че особено за Българска социалистическа партия това е затворена страница, до момента в който Северна Македония не извърши своите задължения от контракта, който е подписан.

Според него тази тематика е привнесена. Тя не съществуваше от дневния ред, нито на държавното управление, нито на Народното събрание.

По отношение на вота на съмнение против държавното управление той сподели, че се надява на здравия разсъдък, на съвестта на шепа народни представители, без значение от коя политическа мощ са, да оценят, че след рухването на този кабинет обстановката в страната няма да се усъвършенства, в противен случай - ще се утежни.

Попитан от кое място би пристигнала възможната поддръжка за държавното управление, Иванов сподели, че е обикновено това да стане от останалите народни представители от „ ИТН “. По думите му, това е партията, с която има подписано съдружно съглашение, а министрите, макар че са в оставка, към момента са част от държавното управление.

Плаващите болшинства не са решение, сподели Иванов като посочи, че управлението на партията е заявявало позиция, че сходен сюжет не е верен за ръководство на страната.

По отношение на парите за пшеницата в държавния запас, той напомни, че на 9 март вицепремиерът Асен Василев сподели, че отпускаме 1,1 милиарда за попълване на запаса с пшеница.

Сега парите са в сметка в Българска национална банка и следва решение на Министерски съвет по какъв начин да бъдат оползотворени. В момента е отпаднала нуждата от набирането на подобен запас, защото се чака доста добра последваща годишна продукция. Аз персонално се убедих в Добрич, когато присъствах на разкриване на жътвата. Очакванията са за към 6 милиона тона пшеница, които да бъдат добити тази година с високо качество и огромната част от тях ще бъдат изнесени, с цел да обезпечат е продоволствената сигурност в нашите европейски сътрудници, сподели Иванов.

Министърът удостовери, че Българска социалистическа партия поддържа връщането на хартиената бюлетина. Тук въпросът е да не лишаваме повече гласоподавателите от техни цивилен права и особено тези, които поддържат Българска социалистическа партия, уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР