Земеделският министър Десислава Танева потвърди намерението на правителството да задължи

...
Земеделският министър Десислава Танева потвърди намерението на правителството да задължи
Коментари Харесай

Танева твърдо за повече български храни в хипермаркетите, те дават паркингите си за фермерски пазари

Земеделският министър Десислава Танева удостовери желанието на държавното управление да задължи комерсиалните вериги да отделят половината повърхност на обектите за особено обособени и обозначени щандове единствено с българска продукция и да оферират на щандовете си артикули, създавани в района на съответния магазин. На брифинг в Министерския съвет тя отхвърли да разяснява изразената отрицателна позиция на Сдружението за съвременна търговия по отношение на концепцията, назова я " цялостна с операция " и разгласи, че " за всеки български общественик е оскърбление да разяснява сходна корист ".

Все отново двете спорещи спрати са провели видеоконферентен диалог по-късно денем и огромните търогвски верига са предложили да дават паркингите си за пазари със артикули на български фермери до края на изключителното състояние. Предстои да се разиска тази концепция и останалите наранени от ограниченията. В четвъртък ще има нова полемика по тематиката, а в петък вче би трябвало да има окончателан изясненост за текстовете в подготвяното разпореждане на Министерския съвет.

" Да, ние ще въведем обвързване на всички оператори, които имат представителства в цяла България, в регионалните центрове - с търговски обекти, да оферират локална районна продукция на потребителя. В това няма безусловно никакво вмешателство в досегашните им канали на доставка, логистика, разпространяване. Това е минималното, което сме длъжни да създадем като държавници, с цел да съхраним нашия народ ", съобщи Танева пред публицисти по обяд..

Няма и час по-късно от Държавен фонд " Земеделие " оповестиха, че са одобрили 5 млн. лева помощи за местни вериги с обекти в разнообразни градове, в случай че зареждат свежи български домати, краставици и пипер.

По думите на Танева от дълго време се води разговор с непознатите търговски вериги за увеличение на българските храни, който е ялов. " Освен това, в сегашното състояние на рецесия, може пенсионер с 240 лева да я подари за борба в тази рецесия и да поддържа извънредно нуждаещи се, а не може търговски оператор с " ен " на брой обекти, генериращ такива доходи, да направи минималното изпитание дребният производител да продава в обекта му в провинцията. Това е нонсенс, не предстои на коментар ", сподели Танева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР