Земеделските производители от 15 пловдивски села, чиято продукция бе унищожена

...
Земеделските производители от 15 пловдивски села, чиято продукция бе унищожена
Коментари Харесай

Описват щетите от страшната градушка в Пловдивско ВИДЕО

Земеделските производители от 15 пловдивски села, чиято продукция бе унищожена от падналата преди ден градушка, чакат към 13 ч. в Калояново да дойдат земеделският министър проф. Христо Бозуков и регионалният шеф Ангел Стоев. Това разгласи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия зам.-кметът на община Калояново Пламен Николов.

Днес стартира огледът и описът на вредите. Сред най-засегнатите са земеделските производители от Ръжево Конаре, където са унищожени пипер, патладжани и слънчоглед и други култури. Хората са извънредно гневни, даже се готвят за митинги.

Продукцията на хората не е застрахована и те не знаят какво ще вършат оттук насетне.

Георги Михайлов – шеф на командния пункт на Изпълнителна организация " Борба с градушките” в с. Голям чардак, изясни, че от клетката, която е над селото, не е стреляна, тъй като полигонът има възбрана от 19,18 до 20,16 ч.

" Това, което мога да кажа е, че за своите 62 години такова знамение не съм виждал. Гледал съм единствено по малкия екран. Тук имаше град освен с размера на орех, а и с размера на праскова. Още по-парадоксалното е, че това е регион, който от 30 години е предпазен с площадка за изстрелване на противоградни ракети ", разяснява кметът на Ръжево Конаре Димитър Гинов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР