Земеделски производители ще протестират в Северна България. Mежду 12:00 и

...
Земеделски производители ще протестират в Северна България. Mежду 12:00 и
Коментари Харесай

Днес земеделци ще протестират заради поскъпването на напояването

Земеделски производители ще стачкуват в Северна България . Mежду 12:00 и 15:00 часа през днешния ден те имат намерение да блокират кръговото край село Трапище , на основния път сред Разград и Търговище. Причината за недоволството е повишаването на водата за напояване, обявено от сдружението „ Напоителни системи “.

На места скокът в цената на поливната вода доближава 300 % , сигнализираха земеделците при започване на този месец. Протестът им е бил плануван за 10 март , само че след това отсрочен поради стихотворец от отрасловото министерство ангажимент да се намеси в тяхна изгода, предава „ БНР “.

От Министерството на земеделието разясниха, че „ Напоителни системи “ е сдружение, което е зле ръководено и има насъбрани тежки проблеми в предишното . Според агроведомството са нужни дълготрайни ограничения за стабилизирането му .

Министерството прибавя, че не може да бъде обезпечена безвъзмездна вода за напояване, защото ще се третира като непозволена държавна помощ. Поет е ангажимент за субсидирането на „ Напоителни системи “, поемайки разликата в цените, тъй че фермерите да получат вода на цените от 2022 година Досега обаче няма резултат от дадените обещания.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР