Земеделски производители от Пловдивско са притеснени за реколтата си на

...
Земеделски производители от Пловдивско са притеснени за реколтата си на
Коментари Харесай

Земеделци: Градушки ще унищожат реколтата ни, държавата да ни застрахова

Земеделски производители от Пловдивско са обезпокоени за реколтата си на полето. Тревогите им са, че поради войната в Украйна небето е цялостно със самолети и ракетите против градушките не се изстрелват. Оставена ли е продукцията им без отбрана. 

На полето в Пловдивското село Трилистник има засадени 3 000 дка със салата, която в случай че не падне градушка, ще отиде до магазините, само че тревогите са основателни. 

Красимир Кунчев е един от създателите на земеделците в Пловдив: 

" Не единствено се притеснявам, аз съм сигурен, че градушки ще има, както съм сигурен, че и трафик на самолети ще има. Това ме предизвика преди 40 дни да уведомя държавните васти да се опише картината на база опита от предходната година, когато поради един аероплан реколтата в три пловдивдски общини беше унищожена от градушки. Тук всичко беше попиляно. Не сме получили обезщетение. "  

От организацията за битка с градушките споделят, че стрелбата не е допустима при ппреминаване на самолети. 

Земеделците имат предложение - " в тези области, където има ракетни площадки за градоносни облази, и където има трафик на самолети, страната да одобри 100% от застрахователната награда, която ние изискуем на застрахователите, в границите на 15 - 20 млн. могат да се покрият площите. Да ни предупредят, че в случай че не застраховаме, няма да получим обезщетение. " - предлага Кунчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР