Земеделски производители, кандидатствали по схемата за обвързана подкрепа за зеленчуци

...
Земеделски производители, кандидатствали по схемата за обвързана подкрепа за зеленчуци
Коментари Харесай

Производителите на картофи, лук и чесън доказват продукцията...

Земеделски производители, кандидатствали по схемата за обвързана поддръжка за зеленчуци с култури картофи, лук и чесън (СЗ-КЛЧ) за Кампания 2021, към този момент могат да подадат декларация по пример и да дават документи, които потвърждават минимални добиви и реализация на създадената продукция.

Приемът на документи започва и ще продължи до 31.01.2022 година в отделите „ Прилагане на схеми и ограничения за подкрепяне “ (ПСМП) в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ).

Утвърдените мостри на електронен списък на документите, доказващи реализацията на създадената продукция, са налични за евакуиране и попълване на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “. От фонда прецизират, че при попълване на приложения файл не се сплотяват редове, не се прибавят работни страници и по никакъв метод не се трансформира формата на заложената таблица.

Попълненият списък по пример се подава на електронен и на книжен притежател, съпроводен от копия на описаните документи. Тези за осъществена продукция по схемата СЗ-КЛЧ би трябвало да са издадени в интервала от 01.02.2021 година до 31.01.2022 година за Кампания 2021.

Поради епидемиологичната конюнктура в страната ДФЗ дава опция на претендентите по схемата СЗ-КЛЧ (картофи, лук и чесън) да изпратят електронен списък на документите и техните сканирани копия по e-mail на съответната регионална дирекция на Държавна фирма „ Земеделие “ по непрекъснат адрес на претендента (за физически лица) и адрес на ръководство на претендента (за Едноличен търговец и юридическите лица) не по-късно от 17:30 часа на 26.01.2022 година

Големината на атачмънтите ведно с електронния списък не би трябвало да надвишава 12 МВ. В случай че файловете са по-големи от 12 МВ, належащо е претендентът да ги изпрати с повече от един е-mail. Контактите на регионалните дирекции са оповестени на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.

Не подлежат на подкрепяне претендентите по схемата СЗ-КЛЧ, които не са дали декларация и списък по пример, одобрен от изпълнителния шеф на Държавна фирма " Земеделие " за създадената продукция през годината на кандидатстване, както и документи, които потвърждават нейната реализация в интервала по член 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР