Земеделски производители блокираха пътя за граничния пункт Илинден – Ексохи“

...
Земеделски производители блокираха пътя за граничния пункт Илинден – Ексохи“
Коментари Харесай

Въпреки споразумението: Фермери блокираха граничния пункт „Илинден – Ексохи“

З емеделски производители блокираха пътя за граничния пункт „ Илинден – Ексохи “ край село Садово. В митинга се включиха представители на Националната асоциация на картофопроизводителите, както и зърнопроизводители и животновъди. 

Въпреки, че в петък на брифинг в Министерския съвет беше оповестено, че земеделците стопират ефикасните митинги и се чака да бъде квалифициран текст за съглашение сред представителите на земеделския бранш и министър-председателя, който да бъде написан от всички, през днешния ден още веднъж бе проведен митинг. 

" Причината е, че не се реализира това, което желаеме ", сподели пред публицисти ръководителят на Националната асоциация на картофопроизводителите Тодор Джиков.

" Трябва да е ясно на българското общество, че ние не желаеме пари, парите са разследване от неналичието на политики на национално и европейско равнище ", уточни Джиков.

По думите му повода за митинга е искане за изясненост по повод позицията на държавното управление във връзка със " Зелената договорка ". 

" Ние не сме съгласни и за този свободен либерализиран импорт на артикули и артикули от Украйна, тъй като нямаме същата себестойност. Ясно и изрично би трябвало да заявим, че е нужно българското държавно управление да изиска от Брюксел въвеждането на екотакси, с цел да може да бъде изравнена индустриалната цена и да бъдем равни на пазарите, на които оперираме сега. Изключително значима е и смяна на политиката, бюджетите, ставките в планинските и полупланинските райони ", сподели още ръководителят на Националната асоциация на картофопроизводителите. 

Протестиращите обявиха, че ще желаят среща и с вицепремиера Мария Габриел, като ще търсят поддръжка и от водачите на партиите в Народното събрание по отношение на настояването за приемане на съответни закони, свързани със бранша. 

Очаква се митинги да има и през идната седмица, като предстоят диалози сред български и гръцки фермери за общи дейности, сподели Джиков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР