Земеделска техника е паркирана край главния път Плевен - РусеВече

...
Земеделска техника е паркирана край главния път Плевен - РусеВече
Коментари Харесай

Втори ден продължава протестът на земеделците край Горна Студена

Земеделска техника е паркирана край основния път Плевен - Русе

Вече втори ден продължава митингът на земеделските производители край свищовското село Горна Студена, съобщи сътрудник на.

Днес техниката, която е паркирана край основния пътПлевен – Русе, който за малко бе блокиран през вчерашния ден, е доста по-малко. Кооперациите, които се включват в стачните действия са от четири области в Централна Северна България – Плевен, Русе, Велико Търново и Ловеч.

Недоволството на зърнопроизводителите е подбудено от безмитния импорт на земеделска продукция от Украйна, който те желаят да бъде преустановен. Второ им гледище, както стана ясно и от декларация, която насочиха към министър-председателя и земеделския министър, е за прекъсване или най-малко отсрочване на Стратегическия проект за развиване на бранша, утвърден от Европейската комисия. Документът, съгласно хората от сектора, е на процедура неупотребим у нас, поради другите климатични условия.

Припомняме ви, че нощес Земеделското министерство излезе с отговор. Според него институцията постоянно е работила и ще работи в отбрана на българските производители.

" В непрекъснат разговор сме с всички браншове и работим в посока дружно да преодоляваме провокациите, които все още са свързани с външноикономически фактори. По отношение на вноса на зърнени култури, България беше първата страна, която в границите на Съвета на министрите по земеделие, в края на септември предходната година, изиска отваряне на спешния запас. В последните дни на януари еврокомисарят Януш Войчеховски разгласи, че Европейската комисия обмисля отварянето на земеделския спешен запас. В момента сме в очакване на решението на Комисията. От тази обстановка са наранени и други страни, с които сме подхванали взаимни дейности, това са: Полша, Унгария, Румъния и Чехия “, се споделя още в позицията на аграрното министерство.

Стачните действия на земеделците от Търновски район са безсрочни и те декларират, че ще продължат до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР