Зеленият сертификат не спира разпространението на COVID-19, а смисълът му

...
Зеленият сертификат не спира разпространението на COVID-19, а смисълът му
Коментари Харесай

Чорбанов: Зеленият сертификат не спира разпространението на COVID

" Зеленият документ не стопира разпространяването на COVID-19, а смисълът му е тъкмо подобен. Затова и от " ИТН " не поддържаме въвеждането му в Народно събрание. Всеки шеф, който изисква зелен документ, би трябвало да поеме разноските и да им обезпечи гратис тестване, в това число и Народно събрание ". Това съобщи пред Нова доцент Андрей Чорбанов, имунолог и народен представител от " ИТН ".

Според него новосформираният пандемичен комитет няма да вземе съответни ограничения.

" Омикрон гази по жесток метод сертифицираното население на Европа и Америка. Данните демонстрират, че имунизираните не са предпазени от този вид. Имунизацията е персонален избор, няма отношение към публичното здраве ", акцентира депутатът.

" Логиката изключва сега да се вкара рестриктивна мярка за работа на Народно събрание. Нашето отношение към зеления документ не е позитивно, предвид на неговата резултатност и съмнителна успеваемост ", уточни имунологът. И добави, че би трябвало да се види за какво умрелите в интензивни отделения в Англия са по-малко, в сравнение с у нас.

" Да се изследва дали умрелите въобще са подлежали на имунизация. Хората на възраст и с хронични болести следва да се грижат повече за себе си, а имунизацията спомагателен фактор, който може да им помогне. Спорът е дали зеленият документ е подобен на действителната защита на популацията от ковид ", разяснява още доцент Чорбанов. Той не е имунизиран, а е преболедувал и счита, че има задоволителен имунитет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР