Зеленият преход към чиста енергия и индустрии, които не отделят

...
Зеленият преход към чиста енергия и индустрии, които не отделят
Коментари Харесай

На живо: Декарбонизацията, енергийният преход и зеленото бъдеще на България

Зеленият преход към чиста сила и промишлености, които не отделят нездравословни излъчвания, ще е тематиката на идващите десетилетия. Европа си е сложила амбициозни цели за декарбонизация и нулеви чисти излъчвания до 2050 година, които изискват оптимални старания и съгласуваност сред институции, бизнеси и обществото като цяло.

Ако би трябвало да сме почтени, България - най-малко за момента, надалеч не е измежду водещите страни на Европа в този подтекст. Процесите по декарбонизацията в страната ни са в начална фаза и се затрудняват от политическата и икономическата неустойчивост. Въпреки това България има задоволително доста капацитет да притегли нужното ноу-хау и вложения, с които да навакса, а за какво не и да се трансформира в водач в някои браншове.

Така тематиката е и в центъра и на едно от най-големите събития на " Капитал " за годината: Конференцията Net Zero Economy Forum: Accelerating the transition - конгрес, който цели да засегне всички проблеми в зеления енергиен преход. Заради значимостта й " Капитал " излъчва свободно и онлайн част от полемиките във форума.

Той е разграничен условно на на пет групи тематики:
Реклама
България и климатичните цели на Европейски Съюз - политики, стратегии и проекти; Задвижване на трансформацията към чиста енергия; Ролята на индустрията в чистата нулева икономика; Въглеродно безпристрастен превоз и интелигентни градове; Финансиране на прехода.

В събитието вземат участие редица международни специалисти, които дискутират тематики - от зеления водород до природния газ, от слънчеви системи до геотермални технологии, от smart мрежи до енергийна успеваемост в промишлеността, от потребността от децентрализация на енергийната система до електрическите автомобили и все по-задълбочаващите се ESG практики.
Свързани публикации Net Zero Economy конгрес насочва вниманието към трансформацията на стопанската система 16 октомври 2022, 06:00 Подкаст | Как войната на Русия може да форсира прехода към Net Zero 11 октомври 2022, 16:02 Може ли войната да катализира прехода към въглеродна индиферентност в България 3 октомври 2022, 17:37 Юлиан Попов: Трябва да свикнем с непредвидимостта в енергийния бранш 26 септември 2022, 13:35 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР