Зеленият чесън е много полезен за здравето ни поради своята

...
Зеленият чесън е много полезен за здравето ни поради своята
Коментари Харесай

10 добри причини да ядем зелен чесън

Зеленият чесън е доста потребен за здравето ни заради своята богата хранителна стойност и биоактивни съставки.

Богат източник на антиоксиданти - зеленият чесън съдържа доста антиоксиданти, които оказват помощ на тялото да се бори със свободните радикали и да предотвратява повредите в клетките.

Подобрява имунната система - зеленият чесън съдържа аллицин, което е съединяване, обвързвано с повишение на имунитета.

Намалява риска от диабет - зеленият чесън може да понижи равнищата на захар в кръвта, което може да помогне за понижаване на риска от диабет.

Помага за здравето на сърцето - зеленият чесън може да помогне за понижаване на равнищата на неприятния холестерол и да усъвършенства здравето на сърцето.

Подпомага храносмилането - зеленият чесън може да помогне за стимулиране на храносмилателната система и да понижи риска от храносмилателни проблеми.

Подобрява здравето на костите - зеленият чесън може да помогне за подсилване на костите и да понижи риска от развиване на остеопороза.

Помага за подсилване на имунната система - зеленият чесън може да помогне за подсилване на имунната система и да понижи риска от разнообразни болести.

Подобрява настроението - зеленият чесън може да помогне за възстановяване на настроението и да понижи риска от меланхолия.

Подпомага мозъчната функционалност - зеленият чесън може да подкрепи мозъчната функционалност и да понижи риска от разнообразни болести, като Алцхаймер.

Помага за битката против инфекции - зеленият чесън може да помогне за битката против разнообразни инфекции и да понижи риска от разнообразни болести.

Зеленият чесън може да бъде употребяван на доста способи. Ето някои от тях:

Суров - зеленият чесън може да бъде употребяван недопечен, като го нарежете на доста дребни части и добавите към салати, супи или гарнитури.

Готвен - зеленият чесън може да бъде готвен като съставка на разнообразни ястия. Можете да го задушите с малко масло или да го добавите към супи, пюрета или омлети.

Печен - зеленият чесън може да бъде печен в домашни пици или самун, с цел да добавите малко лют усет.

Правене на песто - зеленият чесън може да бъде употребен за правене на песто вместо елементарен чесън. Добавете го към босилек, маслиново масло и пармезан за вкусно и здравословно песто.

Независимо от метода на консумация, зеленият чесън може да придаде лют и благоуханен усет на вашия хранителен режим, като в това време способства за здравето ви.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР