Зеленият чай се използва от хиляди години. Той е вкусен,

...
Зеленият чай се използва от хиляди години. Той е вкусен,
Коментари Харесай

За какво да използваме зеления чай

Зеленият чай се употребява от хиляди години. Той е апетитен, а и е потвърдено, че има редица изгоди за здравето от използването му. Но зеленият чай има и други приложения - от почистването на килими, до понижаване отоците по краката - повече в идващите редове:

1. Намалява подпухналите очи. Танините и кофеина в зеления чай оказват помощ за понижаване на подпухналостта, а също отстраняват тъмните кръгове под очите. Запарете две торбички със зелен чай. Изцедете колкото можете от водата и охладете до стайна температура. Сложете по една торбичка чай над всяко око и стойте по този начин 10-15 минути. Правете тази процедура най-малко два пъти седмично и ще забележите резултатите!

2. Успокоява слънчеви изгаряния. Зеленият чай съдържа свойства, които оказват помощ при всевъзможни възпаления на кожата. Потопете чисто парче плат в охладен зелен чай и да го наложете върху засегнатата област.

3. Поглезете краката си. Зеленият чай понижава подуванетето на очите, само че същото важи и за краката. След дълъг ден няма нищо по-добро от освежаваща ароматна вана за подутите от вървене крайници.

4. Намаляване миризмите в хладилника. Никой не желае смрадлив ледник. Преборете се с тях, като поставите на изсъхнало неизползвана торбичка зелен чай. Така влагата ще бъде всмукана, а хладилникът ви ще ухае прелестно.

5. Почиства засъхналите мазнини. Сложете пакетче зелен чай върху гъбичка и кухнята ви ще заблести, без да е належащо да употребявате нездравословни препарати!

6. Свежест в дрешника. Няколко торбички зелен чай в шкафа/гардероба ще го изпълнят с прекрасен изискан мирис.

7. Чисти килими. Без смешка! Разпръснете няколко употребявани, само че сухи листа от зелен чай 10 минути преди да минете с прахосмукачка. Това ще помогне да оберете повече нечистотия и прахуляк, а и ще ароматизира и килима, и прахосмукачката ви!

8. Чисти стъкло и огледала. Отварата от зелен чай е превъзходен асистент в битката със нечистите стъкла. Сварете няколко торбички чай, разредете леко с вода и нанесете.

9. Естествено боядисване на хартия, великденски яйца и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР