Зеленият чай е по-полезен от черния, твърдят учени. Това се

...
Зеленият чай е по-полезен от черния, твърдят учени. Това се
Коментари Харесай

Червеният и жълтият чай предпазват от болести

Зеленият чай е по-полезен от черния, настояват учени. Това се дължи най-много на обстоятелството, че листенцата на зеления чай се подлагат на доста по-малка обработка, което резервира потребните му свойства.

А другояче зеленият и черният чай се създават от едно и също растение, просто листенцата са събрани по друго време. Най-полезен е белият чай, защото в него изцяло се резервират витамините и микроелементите.

За производството на белия чай се употребяват най-горните неповредени листенца, които се подсушават леко и се държат на пара не повече от минута.

Белият чай забавя процесите на стареене на организма, защищава от редица болести, укрепва сърдечно-съдовата система, оказва помощ за по-бързото укрепване на рани, пази от вируси и бактерии.

Зеленият чай се прави, като след събирането на листата те незабавно се изсушават. Минималната обработка разрешава да се запазят потребните свойства.

 Жълт Кантарион

Зеленият чай засилва виталните сили на организма, възстановява обмяната на веществата, работата на сърдечно-съдовата система и стомашно-чревния тракт, защищава от кариес и укрепва кръвоносните съдове.

Жълтият чай се прави, като се събират единствено пъпките на растението и се държат над пара, а по-късно се завиват в специфична тъкан или хартия и се подсушават.

Жълтият чай възстановява кръвното налягане, работата на сърдечно-съдовата система, засилва умствената активност. Червен чай се получава, когато се съберат листенца от възрастни растения сега на цялостна зрялост и се изсушат два пъти, до момента в който не станат кафяви или червеникави.

Червеният чай забавя стареенето на кожата, укрепва имунната система, понижава кръвното налягане и наличието на нездравословен холестерол в кръвта.

Черният чай се прави от листенца, събрани от възрастни растения. Процесът на обработка включва доста стадии, измежду които навиване и сушене.

Черният чай понижава риска от пораждане на доста болести на стомаха, червата и гърдите. Той възстановява работата на сърдечно-съдовата система, убива микробите, които провокират диария и пневмония, понижава равнището на нездравословния холестерол в кръвта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР