Зелените зеленчуци са пълни с витамини, минерали и антиоксиданти. Те

...
Зелените зеленчуци са пълни с витамини, минерали и антиоксиданти. Те
Коментари Харесай

Как да изберем зелени зеленчуци

Зелените зеленчуци са цялостни с витамини, минерали и антиоксиданти. Те са нежни и нежни и могат да се употребяват сурови, а когато са малко по-узрели, са вкусни сварени.

От 450 грама листни зеленчуци след сваряване или задушаване се получават едвам 125 грама. Купувайте единствено здрави неповредени листа с наситени цветове.

Дребните листенца на тънки стъбълца са най-крехки и вкусни. За да запазите за един-два дни зелените листни зеленчуци, измийте ги добре в гевгир със студена вода и попийте водата с забрадка.

Сложете листата в плик дружно с влажна забрадка. Спанакът се отличава с мекия си усет и може да се употребява за салати в свеж тип и за ястия в сварен или задушен тип.

Аспержите е най-добре да се купуват от май до юли. Избирайте аспержи със свежи еластични стъбла и избягвайте такива с вдървени стъбла.

 Грах

Избирайте аспержи с идентична дължина, с цел да се сварят отмерено. Преди приложимост подрежете краищата на аспержите с нож. Можете да запазите по-дълго време аспержите, в случай че ги потопите във висока чаша с два три сантиметра вода с върховете нагоре и ги завиете с забрадка.

Когато купувате зелен боб, избирайте такива шушулки, които елементарно се разчупват. Едрите шушулки са прекомерно груби и съдържат нишки.

Можете да купите млад грах на шушулки и да го консумирате, без да го почиствате, даже в недопечен тип. Преди приложимост би трябвало единствено да отрежете двата края на всяка шушулка.

Артишокът е най-вкусен през юли и август. Зеленият артишок има усет, който е по-мек от усета на лилавите, отличаващи се с мъка.

Купувайте артишок като топка, с компактно прилепени едно до друго листа, чиито краища могат да са кафеникави на цвят. Обелете го, с цел да употребявате вкусната му вътрешност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР