Зелените сертификати да са валидни до средата на 2023 г.

...
Зелените сертификати да са валидни до средата на 2023 г.
Коментари Харесай

Зелените сертификати важат до средата на 2023 г.?

Зелените документи да са годни доникъде на 2023 година за пътешестване в рамките на Европейския съюз. Това предложение направи Европейската комисия на днешното си съвещание.

Очаква се по-висока заболеваемост напролет и лятото от Омикрон и другите циркулиращи варианти на Covid-19, само че те няма да обиден с такава мощ болничната система. Вероятно е обаче появяването на нови разновидности на вируса, само че дотогава се чака да се премине към облекчение на режима на пътешестване.

Все още националните държавни управления вземат решение какви да са разпоредбите във всяка обособена страна – членка на Европейски Съюз. За да бъдат уеднаквени ограниченията за използване на зелените документи във всичките 27 страни, е належащо Европейският парламент да гласоподава такава разпоредба до 30 юни.

Брюксел насърчава всичките страни от общността да имат идентични правила за документите за Covid-19, само че няма предписание, което да има наложителен темперамент за това. Затова се чака до края на март нова рекомендация на Европейска комисия по тематиката, която вълнува съвсем всички хора от 27-те.

 
Франция първа в Европейски Съюз стартира да ползва коронавирус хапчето на " Пфайзер "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР