Зелени орехи при диабет и за прочистване на организма Орехите

...
Зелени орехи при диабет и за прочистване на организма Орехите
Коментари Харесай

Зелени орехи при диабет и бъбречни заболявания

Зелени орехи при диабет и за пречистване на организма

Орехите са един от най-здравословните артикули на нашата софра. Те изобилстват от витамини и минерали, предотвратяват появяването и развиването на доста болести и са доста вкусни.

Каква е лечебната мощ на орехите?
От зелените орехи се подготвят отвари, лечебни тинктури, чай и доста вкусно сладко! Просто би трябвало да уловите момента: най-здравословни са от средата на май доникъде на юни.

Младите орехи пречистват кръвта и покачват имунитета, богати са на витамини и минерали. Максималното количество аскорбинова киселина (около 2500 mg) се съдържа в ядките сега, когато зеленият орех е толкоз мек, че може да бъде продънен с игла.

По отношение на наличието на витамин С, зеленият орех е 8 пъти по-добър от касиса и 50 пъти повече от цитрусовите плодове. Освен витамин С, в зелените орехи се съдържат витамини Р, Е, витамини от група В, каротеноиди, фитоноциди и хинини.

Зелените орехи са скъп източник на натурален йод, който е нужен за попълване на недостига на това вещество в човешкото тяло. Употребата на тинктури от зелени орехи оказва помощ да се предотврати появяването на болести на щитовидната жлеза, както и появяването на гуша.

За да повишите имунитета и да възстановявате състава на кръвта, смесете в равни елементи смлени зелени орехи и мед, изсипете в сухи буркани, затворете и съхранявайте на мрачно място в продължение на един месец, като от време на време разклащате.

Приемайте по една чаена лъжичка 3 пъти дневно 30 минути преди хранене.

За приготвянето на тинктури от зелени орехи са ви нужни 30 ореха и литър 70% алкохол. Оставете да престоят за 2 седмици на мрачно място, само че на стайна температура. Прецедете!

Приемайте 3 пъти дневно по 1 чаена лъжичка. Тинктурата от зелени орехи оказва помощ при диабет, бъбречни болести, болести на пикочния мехур и щитовидната жлеза.

Вижте още: Отглеждане на дафинов лист на перваза на прозореца

Използва се и при нарушавания на нервната система, неприятно кръвообращение, за профилактика и лекуване на сърдечно-съдови болести, за пречистване на организма от холестерол.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР