Зеленчуците са сред най-ефективните продукти за отслабване благодарение на ниското

...
Зеленчуците са сред най-ефективните продукти за отслабване благодарение на ниското
Коментари Харесай

Кои зеленчуци са идеални за отслабване

Зеленчуците са измежду най-ефективните артикули за намаляване с помощта на ниското си наличие на калории. Диетолозите Кейти Куфал и Лонли Фрийман описаха пред PopSugar каква е разликата сред суровите и готвените зеленчуци и показаха най-хубавите за намаляване.

Авторите означават, че суровите зеленчуци са по-малко калорични спрямо термично обработените, а също така съдържат повече витамини В и С. Тази разлика обаче е незначителна във връзка с здравето и загубата на тегло. " Можете да консумирате зеленчуците в желаната от вас форма ", заключава Куфал.

Тя добави, че зеленчуците с по-ниско наличие на нишесте, като броколи, зеленолистни зеленчуци, чушки, моркови, маруля, домати, тиквички и карфиол, са по-полезни в битката със затлъстяването. Те са по-малко калорични от картофите или царевицата.

Специалистът предизвести, че зеленчуците не трябва да се готвят в масло или да се употребяват със сирене, с цел да се избегне увеличението на калориите. За дресинг на салатите би трябвало да се употребява оцет или лимонен сок, да се прибавят билки или подправки за мирис, а зеленчуците да се пекат върху пергаментова хартия или на скара.

Куфал предизвестява, че диета, съдържаща единствено зеленчуци без скорбяла, ще ви помогне да отслабнете бързо, само че по-късно може да докара до съществени проблеми за организма.

" Прекомерното ограничение на калориите ще докара до понижаване на силата и на приема на задоволително жизненоважни микроелементи. Това може да провокира меланхолия, която след известно време ще се изрази в преяждане ", споделя диетологът.

Фрийман поучава да се употребяват по пет порции зеленчуци дневно или да се употребява правилото 50/50 при всяко хранене (50% от наличието на чинията би трябвало да са зеленчуци без нишесте). Тя добави, че не всички от тях съдържат значими витамини и минерали, по тази причина предлага да се придържаме към правилото на дъгата (да ядем зеленчуци с разнообразни цветове).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР