Зеленчуците са изключително полезни за човешкия организъм. Те имат високо

...
Зеленчуците са изключително полезни за човешкия организъм. Те имат високо
Коментари Харесай

Три зеленчука за перфектно здраве през ноември

Зеленчуците са извънредно потребни за човешкия организъм. Те имат високо наличие на витамини, минерали, соли, флаваноиди и микроелементи, които са значими за вярното действие на организма. Есенните зеленчуци ни приготвят за зимния сезон. Вижте зеленчуците, които би трябвало да хапвате през ноември:

Моркови

Ползите от морковите върху здравето ни са големи. От всички зеленчуци морковът има най-високо наличие на провитамин А (бета-каротин), който организмът преработва във витамин А - мощен антиоксидант. Той покачва устойчивостта на клетките против вируси, подкрепя отбраната от злокачествени тумори, болести на сърцето, усъвършенства зрението.

Праз

Празът съставлява комплекс от потребни антиоксиданти и хранителни субстанции. В състава му влизат потребните субстанции витамин К, витамин А, витамин С, витамин В6, манган, желязо, фибри, магнезий.

Той е добър диуретик – подтиква активността на бъбреците и подкрепя отделянето на вода от организма. Заради това свое качество и поради ниската си калорийност, празът се предлага при затлъстяване, отоци, подагра, камъни в бъбреците и други

Той има и мощен антибактериален резултат. Ниското наличие на захари и високото наличие на белтъчини и витамини в него го вършат подобаваща храна за диабетици.

Зеле

Богатството от витамини, минерални соли, ниската калоричност и благотворното деяние върху организма трансформират зелето в скъпа съставна част за всяко здравословно меню. Съдържанието на витамин C в зелето е повече, в сравнение с в лимона и портокала.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР