Зеленчуците и плодовете винаги са били препоръчвани от специалистите –

...
Зеленчуците и плодовете винаги са били препоръчвани от специалистите –
Коментари Харесай

Марулите и спанакът са полезни за пушачите

Зеленчуците и плодовете постоянно са били препоръчвани от експертите – колкото повече похапваме от тях, толкоз по-добре. В тях се съдържат скъпи за организма съставки и това го знае всеки.

Единственото терзание, обвързвано със зеленолистните зеленчуци може да се появи при започване на пролетта или още през зимния интервал. Неведнъж е споменаван фактът, че през ранните пролетни месеци зеленчуците са цялостни с нитрати и не са препоръчвани за консумация.

Всъщност, в случай че не си ги отглеждаме сами в двора, няма по какъв начин да сме сигурни, че са натурални, даже да си ги купим в средата на сезона. Диетолози предлагат да накиснем марулите за половин час в солен или оцетен разтвор преди да си създадем салата.

Учени направиха забавна връзка сред тютюнопушенето и зеленолистните зеленчуци, по особено спанак и марули. Американски експерти са създали изследване, чиито резултати показаха марулите и спанака за естествени блага, които могат да понижат риска от рак на белите дробове.

Провеждащите проучването поучават всички пушачи да включват зелените салати в менюто си. Тексаски онколози са уверени, че позитивния резултат ще се появи, когато пушачите похапват зелена салата няколко пъти на ден.

 Цигари

Добре е да включите зеленолистните зеленчуци четири пъти в седмицата, тъй като това доста ще понижи риска от рак на белите дробове, сигурни са учените. Експериментът на експертите е включвал 4000 доброволци.

Резултатите безапелационно потвърждават, че марулите, спанакът, както и другите зеленолистни зеленчуци, които консумираме, въздействат доста удобно на дихателните пътища.

Експертите са безапелационни, че зеленчуците са скъп подарък от природата и би трябвало да се употребяват непрекъснато. Препоръчително е марулите да се употребяват преди главното ядене, защото те подтикват отделянето на стомашни сокове.

Освен това марулята улеснява смилането на храните, които са признати след нея. Листата с по-наситен зелен цвят, които нормално са външни и по-едри, са с доста по-голямо количество витамини, в сравнение с дребните бели листенца, които са в средата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР