Зеленчуци, който не яде… ги добавя в своето кафе! Ползите от

...
Зеленчуци, който не яде… ги добавя в своето кафе!
Ползите от
Коментари Харесай

Кафе и броколи? Един неочакван, но много здравословен дует.

Зеленчуци, който не яде… ги прибавя в своето кафе!

Ползите от потреблението на броколи и всички здравословни листни зелени са общоизвестни. Въпреки това доста рядко съумяваме да включим в менюто си целесъобразната норма зеленчуци. Оказва се обаче, че има и различен метод да излъжем диетата си и доста елементарно да даваме на организма си нужните витамини, минерали и хранителни субстанции.

Така австралийските учени от държавната организация CSIRO, изследващи по какъв начин можем да подобрим метода си на живот, измислят непредвидения микс сред кафе и броколи. Да, вярно прочетохте. По този метод те желаят да накарат хората да водят по-здравословен живот и да ядат повече зеленчуци.

Не е нужно кофеинът, билките и зеленчуците да бъдат считани за противоположности. Те постоянно се появяват в здравословните смутита, само че в този момент се насочват към известна напитка, като кафето.

За задачата не се употребяват пресни броколи, несъмнено (дишайте умерено!). Все отново това не е смути. За такова зелено кафе са ви нужни изсушени броколи на прахуляк. Можете да си купите подготвен артикул от магазина (обикновено се оферират миксове с други потребни съставки), или сами да си извършите вкъщи. След като зеленчукът е изсушен, той се смила на тънък прахуляк, от който би трябвало да добавите две супени лъжици в кафето си.

Двете супени лъжици са задоволителни, с цел да си набавите нужните потребни хранителни субстанции от зеленчуците. Ако въпреки всичко ви е мъчно да си визиите кафето с такава зелена прахуляк от броколи, можете просто да я добавите към обичаното си смути. Все отново това зелено кафе влиза в категорията на “екстравагантните питиета, които не са по усета на всеки ” (някой като Гуинет Полтроу, няма и да се замисли да опита).

Интересен факт е, че при обичана напитка като кафето, непрекъснато се появяват все нови и нови трендове. Зеленото кафе с броколи на прахуляк е единствено последният вик на модата в обществените мрежи. Там непрестанно виждаме този негов вид – в доста заведения към този момент оферират лате или капучино с прахуляк от броколи.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР