Зеленчукова градина ще бъде изградена в ДГ Снежанка“, стана ясно

...
Зеленчукова градина ще бъде изградена в ДГ Снежанка“, стана ясно
Коментари Харесай

Правят зеленчукова градина в ДГ Снежанка

Зеленчукова градина ще бъде построена в ДГ „ Снежанка “, стана ясно по време на символичната първа копка за реновацията на постройката. Сградният фонд и двора на образователното заведение също ще претърпят цялостна реорганизация. Причината – градината е издигната през 1970г., а правените досега поправки не съумели да подобрят задоволително изискванията. „ Очакваме крайният резултат да бъде една съвременна база, в която да има естествен образователен развой “, изясни пред „ Марица “ Анета Найденчовска шеф на ДГ „ Снежанка “.

ВиК и електро инсталациите на детската градина ще бъдат сменени, а фасадата й ще бъде боядисана. Учебното заведение ще разполага и с съвременна климатизация. Дограмата също ще бъде сменена с нова. Подовете пък ще бъдат облицовани с ламиниран паркет.

Освен това ще бъде издигната нова постройка. Тя е предопределена за физкултурен салон и плувен басейн. Изкопните работи по нея към този момент са почнали. Дворът пък ще бъде обогатен с нова широколистна и иглолистна растителност, както и плетове. „ Предвиждаме да сложим в двора и светофари и пътни знаци. Така децата ще могат да учат по елементарно по какъв начин да се движат по пътищата. Ще сложим и нови катерушки “, изясни ръководителят на плана „ Образователна инфраструктура “ Диляна Тодорова. Ремонтните действия би трябвало да приключат до 200 дни.

В момента децата от сборните летни групи са разпръснати в 3 други детски заведения. По думите на Диляна Тодорова служащите щели да създадат всичко допустимо главната постройка да бъде подготвена до 15 септември. Реконструкцията на детската градина ще даде опция броят на малчуганите в групите да бъде уголемен. „ Имаме шест групи, като до в този момент в тях имаше по 21 деца. Предвид новата база обаче към този момент във всяка група ще има по 25 деца “, изясни Анета Найденчовска.

Общата сума на плана е 18 106 266 лв., 15 953 713 лв. от тях са безплатна финансова помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР