Зелената зона в Бургас се разширява и вече ще работи

...
Зелената зона в Бургас се разширява и вече ще работи
Коментари Харесай

Разширяват зелената зона в Бургас, паркирането в центъра - до 3 часа

Зелената зона в Бургас се уголемява и към този момент ще работи целогодишно. Това разгласи шефът на Оперативна програма „ Транспорт “ Пламен Димитров по време на среща на тематика „ Модерният град – модерни трендове в паркирането за сигурен, функционален и зелен град “. Дискусията еинициирана от ръководителя на Общински съвет Бургас Михаил Хаджиянев.

„ Промените са в няколко посоки. Първата е зелената зона, която обгръща целия ж.к. „ Лазур “. Предлагаме тази зона да стане целогодишна, като бъде разграничена с лятно и зимно работно време. Лятното ще остане както е все още - от май месец до края на септември (от понеделник до неделя, с работно време от 11 до 20 часа), а през останалите месеци – от понеделник до петък, с работно време от 9 до 19 часа. Това предложение е съобразено и с това да не се постанова да усилваме разхода за надзор в самата зона “, сподели Димитров.

Т. нар. до момента хибридна зона, в която се включват паркоместата към хотел „ Приморец “ и Гъбката, които лятото до момента работеха при режим зелена зона, а зимата – в синя, се планува да премине напълно към зелена зона.

„ През предишното лято забелязахме, че зоната към Турското консулство се наблюдаваше огромно скупчване на коли, които не са от Бургас и без да заплащат нищо, заемаха местата на живущите в тази зона. Предлагаме те също да бъдат присъединени към зелената зона “, добави Димитров.

Друго предложение е за паркирането в идеалния център. „ Предлагаме да бъде обособена една зона – център, в която престоят от 1 час да бъде по-скъп от всички останали паркоместа, да има ограничаване до 3 часа. След това паркираният автомобил няма да има опция да бъде таксуван и надлежно ще се постанова да освободи паркомястото, с цел да бъде употребено от различен жител. Предложението ни е тази зона да бъде в карето от бул. „ Сан Стефано “, „ Христо Ботев “, да върви по „ Фердинандова “, „ Гладстон “, „ Иван Вазов “, „ Булаир “ и „ Цар Симеон “, сподели Димитров.

Предложение, подбудено от жителите на ж.к. „ Възраждане “ е да бъде разширена дребна част от синята зона, като бъдат присъединени каретата сред „ Гладстон “ и „ Мария Луиза “, сред „ Княз Борис “ и „ Васил Левски “.

Предвижда се и въвеждане паркоместа за мотопеди и мотори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР