Зелена светлина за санкции срещу Унгария дадоха евродепутатите. За първи

...
Зелена светлина за санкции срещу Унгария дадоха евродепутатите. За първи
Коментари Харесай

Юнкер: Крайната десница е отрова за Европа

Зелена светлина за наказания против Унгария дадоха евродепутатите. За първи път Народното събрание подхваща сходна процедура против страна-членка.

Необходими бяха 2/3 от гласовете, с цел да се задейства процедурата. С 448 гласа „ За”, това стана факт и по този начин Народното събрание предлага да се задейства член 7, допустимо най-строгата мярка против страна, която не съблюдава европейските правила. Следващата стъпка е да се произнесе Съветът на Европейски Съюз.
Унгария може да загуби правото си на глас в Европейски Съюз Екологичен потенциал одобри отчет, в който се показва опасност за върховенството на закона в страната
Какво е посланието от днешния избор и кой би трябвало да го чуе? „ В никакъв случай не би трябвало да се поставят в една кошница страните от Централна и Източна Европа. Има разлики сред тях, от време на време много основни. Не ми харесва да се разделя Европа на страните от Изтока и тези от Запада. Трябва да се постави завършек на това разделяне, то е безсмислено”, сподели пред bTV ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

Защо антиевропейските сили са във напредък? „ Залогът за европейските избори през май 2019 година е да се пресече пътя на екстремистките течения, които напредват. Крайната десница е отровата за Европа”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР